Cap 29 O zi speciala

duminică, 28 octombrie 2012


A doua zi dimineata m-a trezit un zgomot puternic in usa
-Renesmee!!a tipat Alice
-Hai sus !a continuat Ane
-Nu vreau sa dorm !
-Bine atunci ii spun lui Nicolas ca nu mai vrei sa fi sotia lui !
Vorbele astea m-au lovit ca un fulger si imediat m-am trezit
-Azie nunta!m-am trezit ca spun inconstienta
-Da  azi e !a chicotit Ane
Am sarit imediat din pat si am vazut ca prin toata camera erau  ustensile de machiat ,doua huse si cateva cutii .
-Ce sunt toate astea?
-Tu ce crezi doar vrem sa te fcem frumoasa ,nu ca nu ai fii!a zis Alice si i-a facut cu ochiul .
Ane si Alice ce apropie amenintator de mine  …..
-N-ai unde sa scapi!a chicotit Ane


………………………
Autor Pov

-Au Ane ma doare!a  tipat tanra mireasa la vitoarea sa sora cand incrca sa ii prinda cocul
-Pai  nu ar  mai durea daca nut e-ai mai misca atat !Zici ca incerc sa coafez o gelatina !
De trei ore  incepuse pregatirea miresei si spre enervarea acesteia nu se mai termina .Ea nu vroia decat sa isi i-a sotul in brate si sa-l sarute .Ane si Alice munceau de zor ca Renesmee sa fie gata din salon  se auzeau  sunete de pian .Tatal lui Renesmee canta pt musafiri la pian iar matusa sa il acompania cu vocea .Invitati deja  incepusera sa vina .Uni din ei sigur invitati din partea mirelui mergeau direct la Biserica dar invitati din parte miresei nu stiau unde e aceasta asa incat  ,Ane se gandise ca pe cei ce vor veni ii  vor duce calesti decorate special pt nunta.
Afara soarele stralucea dar fulgi moi de zapada cadeau pe pamant anunt ca astazi doua iubiri se vor lega .Zapada nu era mare dar era de ajuns incat sa iti dea impresia de basm .
-Ane  nu port asta!se auzi Renesmee protestand inpotriva lenjeriei noptiale
-Dar Renesmee ai promis !a contrazis-o Alice si stiind ca nu are ce face tanara imbraca lenjeria rose de dantele ce se mana mai mult cu o funda legata strans pe corp decat cu  unarticol vestimentar . Dar totusi se inpaca cu ideea si era curioasa ce fata v-a face viitorul ei sot cand o v-a vedea .Aceste ganduri o facura sa roseasca instantaneu si sa nu o judecam emotiile plus gandul ca diseara v-a fi prima data impreuna trup si suflet cu sotul ei  pot aduce astfel de sentimente .
-Opa Renesmee de ce te-ai inrosit ?a chicotit Ane
Renesmee rosii si mai tare dar nu le baga inseama gandul la nunta ei era cel mai dulce pe care il avusase .Ane si Alice au continuat sa se invarta in jurul ei  ca doua albine in jurul mieri .
La parterul  locuintei in care stateau pt nunta ,muzica rasuna vesela.Tatal mirsei era poate mai emotionat decat fiica sa iar mama plina de fericire pt ea ..
-Au ,au!!s-a auzit  niste zgomote de la etaj iar Bella a chicotit „Oare ce i-or face spiridusi aia doi ?”
La etaj  cei doi spiridusi incercau sa  prinda rochia de mireasa a lui Renesmee .Dar era o munca  grea pt ca aceasta deabia statea locului!
Rochia croita de Ane special pt sora sa semana cu cea unei craesi .Era lunga alba ,dreapt,inflorata cu dantela  ce sa mai o rochie de craiasa .Nici rochile domnisoarlor de onoare nu coborasera mai jos,Erau albastre cam pana la nivelul genunchilor si foarte elegante .
-Am terminat!au anuntat cele doua cand si-au vazut munca sfarsita
Renesmee a pasit usor catre oglinda si ceea ce a vazut nu i-a venit sa creada .Rochia stralucea din toate punctele de vedere ,parul ii era prins intr-un coc elegant si un voal  lat si drept i se intindea pe spate iar tiara semana cu o coroana de regina ..
Cioc ,cioc………..Se aude  cineva batand in usa
-Intra!a zis Ane si pe usa alba intra Iren intr-o rochie verde  de smarald.
-Renesmee scumpo arati minunat!!
Renesmee lasa capul jos rusinata
Iren se apropie de ea  si pune o cutie pe masa apoi o desfcace.In ea impaturit in satin zacea un colier si o pereche de cercei de argint ,ca doar nunta pe alb se baza
-Iren e atat de frumos !a zie Renesmee
Iren a luat colierul si s-a apropiat de Renesmee
-Este colierul nostru de familie si eu si Ane si Cristal ne-am casatorit purtandu-l  si acum e randul tau .
Iren  i-a pus colierul  la gat iar Renesmee a zambit si-a  imbratisato .
-Daca  sunteti gata invitati ne asteapta jos!
-Imediat venim !a spus  Ane
Iren a iesit din camera
-Deci Renesmee esti gata ?a intrebat Alice
-Da….
-Hey totul v-a fi bine !a incurajat-o Ane si a sarutat-o pe obraz
….
Renesmee pasea  in spre scarile ce duceau la parter  cu mari emotii.”Daca ma imbiedic?””Daca mi se rup tocurile?”Frica ii strajuia fiecare parte a corpului dar gandul ca v-a pasi alaturi de Nicolas la Altar o linistea .A oftat usor si a coborat ultimele trepte care duceau la parter pe ritmul de pian.Indata ce s-a zarit dupa pere oaspetii au inceput sa aplaude  cu foc .
Renesmee a zambit emotionata tuturol .
-Gata draga  mea? A intrebat-o Bella
-Da doar ca sunt ……..
-Emotionata!Totul v-a fi bine !
-Fina ?a a zis Emmett cand i-a intins bratul pentru a merge catre calestele albastre ce-i asteptu pe toti afara.
Renesmee a zambit si i-a intis mana
-Nasule!
In frunte cu Renesmee toti au iesit afara si s-au indreptat catre calestile ce le eraupregatite sa-i duca prin zapada pana la Biserica acolo unde Alaiul mirelui ii astepta(Alaiul mirelui:Serghei,Carlisle ,Clanurile de vampiri,Frantz ,Rosalie,Cristal,Annet….si al lui Renesmee cei mentionat +Esme,Edward……)
Calestile albastre zburau in lumina difuza de iarna .Fricul  scrasnea in fata lor dar parca se dedea la o parte din calestile treceau .De jur imprejurul drumului erau  erau ornamente de flori ce inmiresmau  aerul .In fata Biserici  alaiul mirelui astepta sosire miresei
-Unde o fi ?a intrebat Serghei pe Carlisle
-Cine stie poate au uitat ceva si s-au intors!
-Nu cred Ane si Alice aveau totul programat la minut!
In partea cealalta  de ei se afla Nicolas ingrijorat ca logodnica sa nu mai apare
-Nicolas fi calm !ii spunea Cristal
-Dar unde sunt!?
-Vor venii!a spus Rose
In acea clipa a inceput sa rasune trompetele anuntand sosirea miresei
-Ti-am zis !a cantat Cristal fericita
-Hai Nicolas nu ai voie sa o vezi pe Renesmee pana in Biserica.
-Cum zici tu nasa!
Nicolas i-a luat mana lui Rose  si i-a puso peste bratul sau apoi au intrat in Biserica unde  oasmetii separati de alai au inceput sa aplude .Biserica era parca sculptata in gheata si pe peretele principal avea un mozaic ,facut ca o icoana .Ane alesese bine pastra aceiasi  stil ca si celelalte lucruri de nunta .Pana si invitatia la nunta fusase decorata cu fulgi albastri denea ……………..
Mireasa a coborat  din caleasca si  a pasit pe ritm de muzica in Biserica sub privirea fiintelor adunate ce se uitau la ea cu uimire .Emotiile ei erau constante dar cineva din incapere cu par blond avea grija ca ea sa se calmeze .Odata ajunsi langa Rose si Nicolas acestia sau intors si-au ramas uimiti .Nicolas era indragostit nebuneste de fiinta de langa el si nu-i venea sa creada ca nu viseaza acest moment .Decand o cunoscuse visase cu ochii deschisi la nunta lor si iata ca acum visul devenise realitate .Emmett i-a saltat mana lui Renesmee usor si i-a pos-o intrea lui Nicolas .
-Sa   ai grija de ea!
-Cu pretul vieti mele !a raspuns el
Nicolas si Renesmee se priveau ochi in ochi in timpul ceremoniei .Dragostea plutea in aer .Cand amandoi au spus da lumea  a izbugnit in aplauze  si in felicitari .
Alaiul de nunta a plecat de la Biserica  la restaurantul  decorat tot ca pt  criasa  .
Inivitati vb intre ei ,formati canta totate melodiile posibile si voia buna se raspandea in camera .Renesmee si Nicolas dansau primul lor dans ca sot si sotie si inimile lor bateau la unisol .
-Te iubsec! I-a soptit Nicolas cu drag la ureche
-Si eu te iubesc!a zis Renesmee fericita

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu